De vereniging

Uitvaartverzorging Wieringermeer, vroeger genaamd Onderlinge Begrafenisvereniging Wieringermeer, is een vereniging met ruim 5000 leden in de Wieringermeer en omstreken. Het bestuur bestaat uit vijf personen en wij werken met twee uitvaartverzorgsters. De administratie is gevestigd aan de Brugstraat 42a te Middenmeer en wij beschikken over een eigen uitvaartcentrum aan de Kerkhoflaan te Middenmeer.

De vereniging bestaat al meer dan 75 jaar en verzorgt uitvaarten en crematies voor zowel leden als voor niet-leden.

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Gerlof de Vries, voorzitter / dagelijks bestuur
Jelle Terpstra, bestuurslid / dagelijks bestuur
Gonny Barten-de Haan, secretaris / dagelijks bestuur
Gerrit Beetsma, bestuurslid
Herman Heijnen, bestuurslid

In het verleden was het lidmaatschap automatisch gekoppeld aan een uitvaartverzekering die bij de vereniging werd afgesloten.

Door veranderde wetgeving heeft het bestuur een aantal jaren geleden besloten om de verzekeringsportefeuille geheel over te dragen aan Aegon Nabestaandenzorg, thans in beheer bij Axent Uitvaartverzekeringen. Met ingang van 1 oktober 2016 is Axent samengegaan met Ardanta.